Romige Aardappel Quenelles

Romige Aardappel Quenelles

Deze romige aardappel quenelles zijn een elegant en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij lamsbout of andere feestelijke gerechten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Dikke aardappelpuree
  • Melk naar smaak
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 2 tl mierikswortel puree optioneel

Instructies

  • Bereid een dikke aardappelpuree en breng deze op smaak met melk, een klontje boter en wat nootmuskaat.
  • Voeg, indien gewenst, 2 theelepels mierikswortel puree toe voor extra smaak.
  • Gebruik twee eetlepels om quenelles te vormen door de puree tussen de lepels over elkaar heen te schuiven.
  • Vries de quenelles in als je ze later wilt gebruiken, of bak ze direct in de Airfryer of oven.
  • Serveer de quenelles als bijgerecht, bijvoorbeeld samen met lamsbout en spruitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een zachte Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Basisrecept / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen