Romige Aardappelpuree met Hartige Toppings
Romige aardappelpuree met spekjes, prei en kruidenkaas, perfect als bijgerecht.
Equipment
- bakpan
- kookpan
Ingrediënten
- 1 portie aardappelpuree volgens basisrecept
- ½ theelepel kerriepoeder
- 100 g ontbijtspek dik gesneden
- 1 klontje boter
- ½ prei lichtgekleurde deel
- 150 g kruidenkaas
Instructies
- Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept en voeg een mespuntje kerriepoeder toe in plaats van nootmuskaat.
- Let op met zout vanwege het spek en de kaas.
- Smelt de boter in een pan en bak de plakjes ontbijtspek knapperig.
- Laat het spek afkoelen en verkruimel het.
- Snijd de prei in de lengte in repen en vervolgens in kleine stukjes.
- Snijd de kruidenkaas in blokjes.
- Roer het spek, de prei en de blokjes kaas door de aardappelpuree en laat alles kort doorwarmen.
- Optioneel: Verdeel de puree over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en paneermeel, en beleg met vlokjes boter.
- Zet de schaal in de oven en laat een goudbruin korstje ontstaan.
- Serveer de aardappelpuree met gekookte eieren en frisse komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay om de romige smaken van de puree en kaas te complimenteren.
Voedingswaarden
Calories: 342 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 10 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g