Romige Aardbeien met Mascarponecrème
Deze heerlijke combinatie van romige mascarponecrème en verse aardbeien is een perfect zomers dessert.
Equipment
- lage schaal
- Kleine steelpan
Ingrediënten
- 300 g aardbeien
- 100 g mascarpone
- 5 eetlepels volle kwark
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 g roomboter
- 20 g donkerbruine basterdsuiker
Instructies
- Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer ze.
- Snijd de halve aardbeien vervolgens in dikke plakjes en spreid ze uit over een lage schaal.
- Klop met een mixer de mascarpone, kwark en vanillesuiker tot een gladde crème.
- Verdeel de mascarponecrème over de aardbeien.
- Breng in een kleine steelpan de roomboter en donkerbruine basterdsuiker al roerend aan de kook, totdat de suiker is opgelost.
- Giet het suiker-botermengsel over de mascarponecrème.
- Dek de schaal af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gekoeld voor een verfrissende afsluiting van de maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 19 g | Sugar: 14 g