Romige Aardbeientrifle met Witte Chocoladeroom

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte dessertwijn
  • 500 g aardbeien in plakjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 200 g witte chocolade
  • 500 ml romige aardbeiyoghurt
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verdeel de eierkoeken over de bodem van de ronde of ovale schaal en besprenkel ze met de zoete witte wijn.
  • Leg de helft van de plakjes aardbeien in een laag bovenop de eierkoeken.
  • Klop de slagroom bijna stijf in een kom.
  • Breng een pan met water aan de kook en smelt de witte chocolade au bain-marie in een kleinere pan.
  • Spatel de yoghurt en vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig door de bijna stijve slagroom om de witte chocoladeroom te maken.
  • Schep de witte chocoladeroom bovenop de laag aardbeien in de schaal en zet de trifle afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Rangschik de resterende plakjes aardbeien decoratief bovenop de trifle en bestrooi het geheel met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en romige dessert.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 9 g | Vet: 26 g | Sugar: 44 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Engeland