Romige Appel-Pompoensoep met Kerrie en Koriander

Romige Appel-Pompoensoep met Kerrie en Koriander

Deze romige appel-pompoensoep met kerrie en koriander combineert de zoete frisheid van appel met de warme, aardse tonen van pompoen en kruidige specerijen. Een fluweelzachte herfstsoep die comfort en verfijning samenbrengt — ideaal voor een gezellige avond aan tafel.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
!ndicatie €4,50 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspt
  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 3 appels bijv. Elstar of Jonagold, geschild en in stukjes
  • 0,5 theelepel koenjit
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 8 dl kippenbouillon
  • Snufje suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels korianderblad fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui goudgeel.
  • Voeg de gember, pompoen, appel, koenjit, kerrie en kaneel toe en bak al roerend 5 minuten.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng op smaak met suiker, peper en zout.
  • Roer de koriander door de crème fraîche en serveer dit als topping bij de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de soep met een krokant stuk boerenbrood of een sneetje geroosterde ciabatta met kruidenboter.
Wijnadvies:

Een glas Chardonnay past uitstekend bij deze appel-pompoensoep. De volle, zachte tonen van de wijn vullen de romige structuur van de soep aan, terwijl het fruitige karakter mooi aansluit bij de appel.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Lunch / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst