Romige Asperge-Champignonsoep met Ham

Fluweelzachte Asperge-Champignonvelouté met Ham, een romige soep met een zachte ivoorkleur, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Gegarneerd met verse peterselie, dunne hamreepjes en een swirl van room, met knapperig stokbrood ernaast, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Romige Asperge-Champignonsoep met Ham

Een fluweelzachte asperge-champignonsoep met een romige textuur en hartige blokjes ham. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 50 g asperges in stukjes
  • 50 g gekookte ham in blokjes
  • 250 g champignons in plakjes
  • Peper naar smaak
  • Peterselie fijngehakt (voor garnering)
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak een witte roux door de boter te smelten en de bloem toe te voegen in een grote kookpan.
  • Voeg de runderbouillon en de in stukjes gesneden asperges toe.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de champignons en de blokjes ham toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat nog enkele minuten sudderen.
  • Klop de slagroom los met de eierdooier in een kommetje.
  • Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de soep, terwijl je goed roert met een garde.
  • Serveer de soep met fijngehakte peterselie als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of croutons voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze soep. De lichte zuurgraad complementeert de romige structuur en de zachte smaken van asperges en champignons.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Suikervrij