Romige Asperge Spaghetti met Ham
Ingrediënten
- 8 plakken rauwe ham
- 750 g witte asperges
- 100 g achterham in reepjes gesneden
- 250 ml slagroom
- 1 liter volle melk
- 50 g geraspte Grano Padano kaas
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Bak de plakken rauwe ham in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin en knapperig zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de houtige onderkant van de asperges af.
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf een paar centimeter onder de kop naar beneden, helemaal rond.
- Let op dat je niet te veel druk uitoefent om te voorkomen dat de kopjes breken.
- Snijd de asperges vervolgens in dunne plakken in de lengte met behulp van de dunschiller.
- Breng de reepjes achterham samen met de slagroom aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de slagroom met achterham met een staafmixer tot een romige saus.
- Breng de melk aan de kook en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar.
- Giet ze af.
- Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de geraspte kaas.
- Serveer de romige hamsaus apart bij de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 14 g