Romige Aspergesoep met Forelballetjes

Romige Aspergesoep met Forelballetjes

Een elegante en smaakvolle aspergesoep met forelballetjes, perfect voor bijzondere momenten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 1 el slagroom
  • 1 tl citroensap
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 4 el slagroom
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr forel gefileerd
  • 375 gr asperges schoongemaakt
  • 5 el aspergekookvocht
  • ½ el suiker
  • ½ l water
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Haal de forelfilet en slagroom uit de koelkast en snijd de filet in kleine stukjes.
  • Pureer de forel met room en eiwit tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Zet de puree voor 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken.
  • Breng water aan de kook met een beetje zout, suiker en 1 el boter.
  • Voeg de aspergeschillen toe en laat dit 20 minuten koken.
  • Giet het kookvocht door een zeef en gooi de schillen weg.
  • Vul het aspergevocht aan met melk en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg de aspergestukken toe en laat ze in 25 minuten gaar koken.
  • Laat de asperges uitlekken, bewaar 5 el van het kookvocht.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak tot deze lichtgeel kleurt.
  • Voeg langzaam het bewaarde kookvocht toe aan de roux, roer goed door.
  • Voeg de aspergestukken toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Klop de eidooiers met slagroom los en voeg dit mengsel toe om de soep te binden.
  • Verwarm kort door.
  • Vorm met een theelepel kleine balletjes van de forelpuree en pocheer deze 4 minuten in heet, maar niet kokend water.
  • Verdeel de forelballetjes over de soepkommen en giet de hete soep eroverheen.
  • Garneer met kervel, peterselie of bladselderij naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met een droge Riesling of een Pinot Blanc voor een perfecte combinatie.
 

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Duitsland