Romige Aspergesoep met Forelballetjes
Een elegante en smaakvolle aspergesoep met forelballetjes, perfect voor bijzondere momenten.
Equipment
- blender of keukenmachine
- kookpan
- soeppan
- theelepel
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 1 el slagroom
- 1 tl citroensap
- 2 eidooiers
- 2 el bloem
- 4 el slagroom
- 50 gr roomboter
- 100 gr forel gefileerd
- 375 gr asperges schoongemaakt
- 5 el aspergekookvocht
- ½ el suiker
- ½ l water
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Haal de forelfilet en slagroom uit de koelkast en snijd de filet in kleine stukjes.
- Pureer de forel met room en eiwit tot een gladde massa.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Zet de puree voor 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Schil de asperges en snijd ze in stukken.
- Breng water aan de kook met een beetje zout, suiker en 1 el boter.
- Voeg de aspergeschillen toe en laat dit 20 minuten koken.
- Giet het kookvocht door een zeef en gooi de schillen weg.
- Vul het aspergevocht aan met melk en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de aspergestukken toe en laat ze in 25 minuten gaar koken.
- Laat de asperges uitlekken, bewaar 5 el van het kookvocht.
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak tot deze lichtgeel kleurt.
- Voeg langzaam het bewaarde kookvocht toe aan de roux, roer goed door.
- Voeg de aspergestukken toe en laat nog 5 minuten koken.
- Klop de eidooiers met slagroom los en voeg dit mengsel toe om de soep te binden.
- Verwarm kort door.
- Vorm met een theelepel kleine balletjes van de forelpuree en pocheer deze 4 minuten in heet, maar niet kokend water.
- Verdeel de forelballetjes over de soepkommen en giet de hete soep eroverheen.
- Garneer met kervel, peterselie of bladselderij naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een droge Riesling of een Pinot Blanc voor een perfecte combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g