Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 500 g witte asperges
- 1 eetlepel boter
- ½ deciliter witte vermout
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 bakje groene aspergetips
- Zout
- 125 ml slagroom
- Versgemalen peper
Instructies
- Pel en snipper het sjalotje.
- Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes zachtjes.
- Voeg de stukjes asperges toe en bak ze ca.
- 2 minuten zachtjes mee.
- Schenk de vermout erover en verwarm tot het vocht verdampt is.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 dl water toe.
- Kook de aspergestukjes in ca.
- 10 minuten zachtjes gaar.
- Kook intussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de aspergekopjes en aspergetips in ca.
- 5 minuten beetgaar.
- Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Doe de aspergestukjes met bouillon in een blender.
- Voeg de slagroom toe en pureer alles op de hoogste snelheid in 1-2 minuten tot een gladde, schuimige soep.
- Verwarm de soep opnieuw in een pan en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van groene aspergetips en aspergekopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige aspergesoep combineert goed met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn complementeren de verfijnde smaken van de asperges.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g