Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden

Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden

Deze romige aspergetaart met witte asperges, slagroom en kruiden is een elegante en smaakvolle hartige taart, perfect voor een lente- of zomerse lunch. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kg witte asperges geschild en uiteinden afgesneden
  • Boter voor invetten
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Gehakte peterselie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
  • Kook de geschilde asperges in licht gezouten water met een halve theelepel suiker gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  • Laat de asperges goed uitlekken en droog ze af.
  • Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, eieren, nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout goed door elkaar.
  • Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
  • Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen.
  • Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
  • Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Pasen / Picknick / Verjaardag