Romige Avocadocrème met Zalm en Rivierkreeftjes

Romige Avocadocrème met Zalm en Rivierkreeftjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • Sap van 1 limoen
  • 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 16 sprietjes bieslook fijngeknipt
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de avocado's, verwijder de pit en besprenkel het vruchtvlees met wat limoensap.
  • Pureer de avocado's met de yoghurtmayonaise tot een gladde massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Breng de avocadocrème op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
  • Hak de rivierkreeftjes grof en meng ze in een kom met de zalmblokjes, fijngeknipte bieslook, de rest van het limoensap en peper naar smaak.
  • Verdeel de avocadocrème over acht kleine glaasjes.
  • Schep het zalmmengsel erop en geef bij elk glas een theelepel.
  • Serveer met driehoekjes geroosterd brood of melbatoast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige avocadocrème met zalm en rivierkreeftjes gaat goed samen met een frisse en lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 9 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Zalm / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij