Romige Avocadocrème met Zalm en Rivierkreeftjes
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- Sap van 1 limoen
- 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise
- 100 g rivierkreeftjes
- 100 g gerookte zalmblokjes
- 16 sprietjes bieslook fijngeknipt
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Schil de avocado's, verwijder de pit en besprenkel het vruchtvlees met wat limoensap.
- Pureer de avocado's met de yoghurtmayonaise tot een gladde massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Breng de avocadocrème op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
- Hak de rivierkreeftjes grof en meng ze in een kom met de zalmblokjes, fijngeknipte bieslook, de rest van het limoensap en peper naar smaak.
- Verdeel de avocadocrème over acht kleine glaasjes.
- Schep het zalmmengsel erop en geef bij elk glas een theelepel.
- Serveer met driehoekjes geroosterd brood of melbatoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige avocadocrème met zalm en rivierkreeftjes gaat goed samen met een frisse en lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.Voedingswaarden
Calories: 255 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 9 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g