Romige Avocadosoep met Surimiflakes en Kruidige Crème Fraîche

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 avocado's
  • ½ citroen
  • 125 ml crème fraîche met verse kruiden
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 125 g surimiflakes
  • 1 bakje stoneleeks 8 stuks
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng in een pan 8 dl water aan de kook.
  • Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven.
  • Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado's.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel het met citroensap.
  • Roer de avocado, crème fraîche en gembersiroop door de bouillon.
  • Breng de soep weer tegen de kook aan en pureer met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Laat de soep op laag vuur nog ca.
  • 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de surimiflakes en snijd de stoneleeks schuin in ringen.
  • Verdeel de avocadosoep over vier kommen of diepe borden.
  • Leg de surimiflakes erop en bestrooi met de gesneden stoneleeks.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige avocadosoep met een vleugje kruidigheid vraagt om een lichte en frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij