Romige Biersoep met Bruin Bier
Deze traditionele biersoep met bruin bier heeft een volle, romige smaak en een subtiele zoetheid. Perfect als hartverwarmend herfstgerecht!
Ingrediënten
- 500 ml water
- 500 ml bruin bier
- Suiker naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 eidooiers
- 3 el aardappelzetmeel
- 2 el water
Instructies
- Voeg suiker en zout toe naar smaak.
- Klop in een kom de eidooiers los met het aardappelzetmeel en 2 eetlepels water.
- Giet al roerend een beetje van het kokende biermengsel bij het eimengsel.
- Giet dit mengsel terug in de pan en blijf goed roeren.
- Laat de soep kort doorkoken en haal direct van het vuur.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stuk versgebakken bruin brood en eventueel een snufje kaneel of nootmuskaat voor extra diepte in smaak.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een Belgisch Dubbel of ander donker bier.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g