Romige Bietensoep met Wortel
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 2 gekookte rode bieten in reepjes
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 125 ml crème fraîche
- 1 fles wortelsap 750 ml
- 2 groentebouillontabletten
- 1 zakje verse dille 15 g, grofgeknipt
Instructies
- Smelt de boter in een soeppan en bak de bietenreepjes en aardappelschijfjes al omscheppend gedurende 10 minuten.
- Bak de laatste minuut de tomatenpuree mee.
- Roer de crème fraîche erdoor en schenk het wortelsap in de pan.
- Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en verwarm de soep goed door.
- Schep de soep in vier diepe borden en garneer met de grofgeknipte dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bietensoep met een vleugje tomaat vraagt om een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 4 g | Vet: 17 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 17 g