Romige Bleekselderijsoep met Tortellini
Equipment
- soeppan
- Grill of oven
- Bakplaat of rooster
Ingrediënten
- 250 g tortellini tri colore pasta
- 1 stokbrood
- 100 g zachte kruidenboter
- 1 struik bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 200 g runder- of verse soepballetjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Verwarm de grill voor.
- Snijd het stokbrood schuin in plakjes en besmeer beide kanten dun met kruidenboter.
- Leg het brood op een bakplaat of rooster en rooster het onder de grill in 3-4 minuten bruin, waarbij je het halverwege keert.
- In een soeppan kook je de bleekselderij in de bouillon gedurende 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en soepballetjes toe en laat de soep nog 2-3 minuten koken tot het vlees gaar is.
- Giet de tortellini af en roer deze door de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met de geroosterde kruidenbroodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bleekselderijsoep met tortellini vraagt om een lichte, fruitige rode wijn zoals een Sangiovese. De frisse smaken van de wijn zullen goed samengaan met de rijke, hartige tonen van de soep en de vulling van de tortellini.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g