Romige Bloedworst met Karameliseerde Ui en Mangochutney

Romige bloedworst, goudbruin gebakken, geserveerd met een royale portie gekarameliseerde uien gemengd met mangochutney. Het gerecht is gegarneerd met verse peterselie voor een smaakvolle en aromatische afwerking. Een rijke en hartige combinatie.

Romige Bloedworst met Karameliseerde Ui en Mangochutney

Een hartige, romige bloedworst geserveerd met zoete, karameliseerde ui en een vleugje mangochutney voor extra smaakdiepte.
Porties: + personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in dunne ringen
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 plakken bloedworst

Instructies

  • Snijd de uien in dunne ringen.
  • Wentel de plakken bloedworst door de bloem.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de uienringen tot ze goudbruin en karamelachtig zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  • Voeg de bloedworst toe aan de pan en bak deze 3 minuten aan elke kant, of totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant goed gaar.
  • Leg de gebakken bloedworst op een serveerschaal.
  • Roer de mangochutney door de gebakken uien in de pan en laat het geheel nog een minuut sudderen.
  • Verdeel het ui-mangochutney mengsel over de bloedworst.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke combinatie van romige bloedworst en zoete uien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Beaujolais past goed bij de rijke smaak van bloedworst en de zoetheid van de uien.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter