Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche

Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche

Een romige bloemkool-aardappelsoep die perfect is als voorgerecht, geserveerd met knapperig brood of een lichte salade.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 ml water
  • 1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 groentebouillonblokjes of kippenbouillonblokjes voor niet-vegetarische optie
  • Halve bloemkool in roosjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en schil en snijd de aardappel in blokjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in de bouillon, tot ze zacht zijn.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de soep en breng het nog even aan de kook.
  • Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de soep als voorgerecht, eventueel gegarneerd met een takje peterselie of een scheutje olijfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte Chardonnay of een droge Riesling past uitstekend bij deze romige soep.

Voedingswaarden

Calories: 10 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch