Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche
Een romige bloemkool-aardappelsoep die perfect is als voorgerecht, geserveerd met knapperig brood of een lichte salade.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 750 ml water
- 1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 100 ml crème fraîche
- 2 groentebouillonblokjes of kippenbouillonblokjes voor niet-vegetarische optie
- Halve bloemkool in roosjes gesneden
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Breng 750 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
- Snijd de bloemkool in roosjes en schil en snijd de aardappel in blokjes.
- Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in de bouillon, tot ze zacht zijn.
- Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg de crème fraîche toe aan de soep en breng het nog even aan de kook.
- Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
- Serveer de soep als voorgerecht, eventueel gegarneerd met een takje peterselie of een scheutje olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte Chardonnay of een droge Riesling past uitstekend bij deze romige soep.
Voedingswaarden
Calories: 10 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 33 g