Romige Bloemkool-amandelsoep
Equipment
- soeppan
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 g bloemkoolroosjes panklaar
- 1½ groentebouillontablet
- 27 g amandelschaafsel
- 125 ml crème fraîche
- 1½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee, zonder dat de bloemkool bruin kleurt.
- Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en schenk er 750 ml heet water bij.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
- Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep het amandelschaafsel op een bord.
- Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
- Meng de crème fraîche en het citroensap door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm de soep nog even door tot hij goed heet is.
- Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het geroosterde amandelschaafsel overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Romige Bloemkool-amandelsoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 217 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g