Romige Bloemkool-Gorgonzolasoep
Equipment
- soeppan
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- ½ bloemkool of 1 zak panklare bloemkoolroosjes 350 g
- 25 g boter
- 750 ml groentebouillon van tablet
- 125 ml slagroom
- Versgeraspte nootmuskaat
- 75 g gorgonzola kaas
Instructies
- Snijd de dikke stronk en bladeren van de bloemkool af.
- Was de bloemkool en snijd hem in stukjes.
- Smelt de boter in een soeppan.
- Bak de bloemkool op laag vuur gedurende 5 minuten, zonder dat de bloemkool kleurt.
- Voeg de warme bouillon en slagroom toe aan de bloemkool en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en (witte) peper.
- Verdeel de soep over vier diepe borden en verkruimel de gorgonzola erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de romige textuur van de soep en de smaak van de gorgonzola.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g