Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- wok, of hapjespan
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 4 scharreleieren
- 1 grote ui
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel bloem
- 3 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 200 ml volle yoghurt
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook intussen de eieren hard gedurende ca.
- 10 minuten.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de bloemkool schoon, was en verdeel deze in kleine roosjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan.
- Pers de knoflook erboven uit en voeg vervolgens de ui, bloemkool, kerriepoeder en chilipoeder toe.
- Bak al omscheppend gedurende ca.
- 4 minuten.
- Roer de bloem en het kruidenbouillonpoeder door de yoghurt.
- Voeg het yoghurtmengsel en 1 dl water toe aan de bloemkool.
- Breng al roerend langzaam aan de kook.
- Laat afgedekt ca.
- 10 minuten zachtjes sudderen.
- Spoel de eieren onder koud water af, pel en hak ze grof.
- Verdeel de rijst over vier borden.
- Schep de bloemkoolcurry erover.
- Verdeel de gehakte eieren erover.
- Bestrooi met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bloemkool-kerriecurry gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Riesling. De zoete tonen van de wijn vormen een mooie tegenhanger voor de kruidige smaken van de curry.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g