Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- koffiekoppen
Ingrediënten
- 15 g boter
- 200 g bloemkool in kleine roosjes
- 250 ml kippenbouillon zelfgemaakt of van 3/4 tablet
- 150 ml melk
- ½ eetlepel olie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 100 ml slagroom
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg de bloemkool toe, dek af en smoor de groente zachtjes gedurende 2 minuten.
- Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een steelpan en fruit het kerriepoeder tot het aroma vrijkomt.
- Roer de room erdoor en schenk dit mengsel direct in een kom.
- Klop de kerrieroom bijna stijf.
- Schep de bloemkoolsoep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel kerrieroom op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige bloemkoolcappuccino met kerrieroom.
Voedingswaarden
Calories: 155 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g