Romige Bloemkoolsoep met Blauwe Stilton

Romige bloemkoolsoep met blue Stilton, geserveerd in een diepe keramische kom op een rustieke houten tafel, gegarneerd met room en verkruimelde blauwe kaas.

Romige Bloemkoolsoep met Blauwe Stilton

Een zijdezachte bloemkoolsoep met de rijke smaak van blauwe Stilton. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 4 -
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon van tablet
  • 100 ml houdbare slagroom
  • 1 stukje foelie
  • 75 g blue stilton blauwaderkaas
  • 250 g bloemkoolroosjes diepvries
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder de foelie.
  • Pureer de soep met een staafmixer of giet de soep in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel.
  • Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blue Stilton erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De romigheid van de wijn vult de textuur van de soep aan, terwijl de frisse zuurgraad het zoute en pittige van de Stilton contrasteert.

Voedingswaarden

Calories: 186 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g | Zout: 3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch