Luxe Bloemkoolsoep met Romige Stilton

Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton

Deze luxe bloemkoolsoep met romige Stilton is snel klaar en perfect voor een verfijnde lunch of voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloemkoolroosjes diepvries
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room
  • 75 g Blue Stilton blauwaderkaas
  • 1 stukje foelie
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder het stukje foelie.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden.
  • Verkruimel de Blue Stilton over de soep.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige soep!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Picknick