Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton

Luxe Bloemkoolsoep met Romige Stilton

Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton

Deze luxe bloemkoolsoep met romige Stilton is snel klaar en perfect voor een verfijnde lunch of voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloemkoolroosjes diepvries
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room
  • 75 g Blue Stilton blauwaderkaas
  • 1 stukje foelie
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder het stukje foelie.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden.
  • Verkruimel de Blue Stilton over de soep.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige soep!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Picknick