Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton
Deze luxe bloemkoolsoep met romige Stilton is snel klaar en perfect voor een verfijnde lunch of voorgerecht.
Equipment
- soepborden
- Lepel
Ingrediënten
- 500 g bloemkoolroosjes diepvries
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
- 75 g Blue Stilton blauwaderkaas
- 1 stukje foelie
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
- Verwijder het stukje foelie.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden.
- Verkruimel de Blue Stilton over de soep.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige soep!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g