Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas

Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas

Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan
  • Staafmixer of blender
  • scherp mes
  • Voorverwarmde soepborden

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 gram blauwe aderkaas in kleine blokjes gesneden
  • Snufje nootmuskaat

Instructies

Voorbereiding:

  • Hak de walnoten grof en snijd de blauwe aderkaas in kleine blokjes.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.

Soep Koken:

  • Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bouillon en laat ze koken tot ze gaar zijn (ongeveer 10-15 minuten).

Pureren:

  • Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.

Serveren:

  • Schep de soep in voorverwarmde borden.
  • Voeg de blokjes blauwe kaas en gehakte walnoten toe als garnering.
  • Strooi een snufje nootmuskaat over elke kom soep.

Afwerking:

  • Serveer de soep direct en geniet van de romige textuur en rijke smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch