Romige Boerenkoolpot met Gebraden Worst
Ingrediënten
- 50 g boter
- 4 runderbraadworsten
- 1 prei in dunne ringen gesneden
- 300 g boerenkool panklaar
- 700 g aardappelschijfjes
- 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Instructies
- In een koekenpan smelt je de helft van de boter en braad je de runderbraadworsten rondom aan.
- Bak het vlees gedurende 20 minuten op matig vuur gaar, af en toe keren.
- In een braadpan smelt je de rest van de boter en voeg je de prei, boerenkool en aardappelschijfjes toe.
- Voeg een klein kopje water en zout naar smaak toe.
- Laat de boerenkool afgedekt gedurende 10 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
- Schep de verse roomkaas door de boerenkool en laat de kaas al roerend smelten.
- Laat de boerenkool nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de romige boerenkool over de borden en serveer de runderbraadworst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Romige Boerenkool met Braadworst gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec.Voedingswaarden
Calories: 723 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 29 g | Vet: 50 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 3 g