Romige Boerenkoolpot met Gebraden Worst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 runderbraadworsten
  • 1 prei in dunne ringen gesneden
  • 300 g boerenkool panklaar
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak

Instructies

  • In een koekenpan smelt je de helft van de boter en braad je de runderbraadworsten rondom aan.
  • Bak het vlees gedurende 20 minuten op matig vuur gaar, af en toe keren.
  • In een braadpan smelt je de rest van de boter en voeg je de prei, boerenkool en aardappelschijfjes toe.
  • Voeg een klein kopje water en zout naar smaak toe.
  • Laat de boerenkool afgedekt gedurende 10 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
  • Schep de verse roomkaas door de boerenkool en laat de kaas al roerend smelten.
  • Laat de boerenkool nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verdeel de romige boerenkool over de borden en serveer de runderbraadworst ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Romige Boerenkool met Braadworst gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 723 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 29 g | Vet: 50 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij