Romige Bokkenpootjestaart met Advocaat
Deze romige bokkenpootjestaart met advocaat is een heerlijk en feestelijk nagerecht. Laat het een nacht opstijven in de koelkast en versier het naar eigen wens voor een showstopper!
Ingrediënten
- 1 biscuitbodem
- ½ liter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 2 zakjes Klop Klop slagroomversteviger
- 1 fles advocaat
- 3 pakjes bokkenpootjes
Instructies
- Klop de slagroom stijf met de suiker en de twee zakjes Klop Klop slagroomversteviger.
- Bestrijk de biscuitbodem met de stijfgeklopte slagroom.
- Roer ½ fles advocaat door de slagroom en meng goed.
- Snijd de bokkenpootjes in het midden door.
- Leg de bokkenpootjes op de biscuitbodem die je met slagroom hebt ingesmeerd.
- Voeg bovenop de bokkenpootjes een laag advocaatslagroom toe.
- Voeg een tweede laag bokkenpootjes toe, gevolgd door een tweede laag slagroom.
- Strijk het geheel mooi glad en laat het 12 uur opstijven in de koelkast.
- De volgende dag kun je de taart naar keuze versieren voor een feestelijke uitstraling.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze luchtige, romige taart. De frisheid van de wijn vormt een mooi contrast met de rijke advocaat- en slagroomvulling.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 3 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g