Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- soeppan
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 1 bosje bospeen ca. 500 g
- 2 kleine aardappels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 25 g boter
- 900 ml kruidenbouillon van 2 tabletten
- 100 ml versgeperst sinaasappelsap
- 2 el fijngeknipte peterselie
Instructies
- Snijd het groen en de uiteinden van de bospeen en boen de wortels schoon onder stromend water.
- Snijd de wortels in stukjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de bouillon en sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat nog 10-15 minuten sudderen, tot de wortels gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verdeel de soep over de diepe borden en bestrooi met fijngeknipte peterselie.