Romige Bruidsgroentesoep

Romige bruidsgroentesoep geserveerd in een delicate witte kom, omringd door verse groenten zoals wortels, prei en erwten, in een vintage keuken met houten aanrechtblad en pastelkleuren.

Romige Bruidsgroentesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
  • 100 g bulgur
  • 100 g rode linzen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels paprikapoeder

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de bulgur, rode linzen en tomatenpuree erdoor en laat het geheel 20 minuten op een laag vuur pruttelen tot de bulgur en linzen gaar zijn.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Smelt vlak voor het serveren een klontje boter in een steelpan, roer het paprikapoeder erdoor en schenk dit mengsel over de soep als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de romige bruidsgroentesoep als voorgerecht voor een speciale gelegenheid, zoals een huwelijksdiner, of gewoon als hartverwarmende maaltijdsoep op een koude dag.

Wijnadvies:

Deze romige soep met een vleugje paprikapoeder gaat goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Bruiloft