Romige bruidsgroentesoep geserveerd in een delicate witte kom, omringd door verse groenten zoals wortels, prei en erwten, in een vintage keuken met houten aanrechtblad en pastelkleuren.

Romige Bruidsgroentesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
  • 100 g bulgur
  • 100 g rode linzen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels paprikapoeder

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de bulgur, rode linzen en tomatenpuree erdoor en laat het geheel 20 minuten op een laag vuur pruttelen tot de bulgur en linzen gaar zijn.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Smelt vlak voor het serveren een klontje boter in een steelpan, roer het paprikapoeder erdoor en schenk dit mengsel over de soep als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de romige bruidsgroentesoep als voorgerecht voor een speciale gelegenheid, zoals een huwelijksdiner, of gewoon als hartverwarmende maaltijdsoep op een koude dag.

Wijnadvies:

Deze romige soep met een vleugje paprikapoeder gaat goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Bruiloft