Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blik bruine bonen 850 g, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 150 g bakbacon in reepjes

Instructies

  • Verhit in een ruime soeppan de olijfolie op laag vuur en fruit de ui en knoflook goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree en gemalen kruidnagel toe en bak enkele seconden mee.
  • Roer de bruine bonen (houd 2 eetlepels bonen apart) en crème fraîche door het uimengsel.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg de resterende bonen en paprikareepjes toe aan de gepureerde soep.
  • Verwarm de soep indien nodig met wat extra water.
  • Breng de soep op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper.
  • Bak ondertussen de bakbacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant.
  • Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi met de krokante baconreepjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige en kruidige smaken van deze bruinebonensoep.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij