Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon
Ingrediënten
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 blik bruine bonen 850 g, uitgelekt
- 125 ml crème fraîche
- 1 liter vleesbouillon van tablet
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 150 g bakbacon in reepjes
Instructies
- Verhit in een ruime soeppan de olijfolie op laag vuur en fruit de ui en knoflook goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree en gemalen kruidnagel toe en bak enkele seconden mee.
- Roer de bruine bonen (houd 2 eetlepels bonen apart) en crème fraîche door het uimengsel.
- Schenk de vleesbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Voeg de resterende bonen en paprikareepjes toe aan de gepureerde soep.
- Verwarm de soep indien nodig met wat extra water.
- Breng de soep op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper.
- Bak ondertussen de bakbacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant.
- Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi met de krokante baconreepjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige en kruidige smaken van deze bruinebonensoep.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g