Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Een bord romige Bucatini pasta met geroosterde rode paprika en gesmolten mozzarella, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en een vleugje zwarte peper. Het gerecht is geserveerd in een rustieke keramieken schaal op een houten tafel, gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten. Natuurlijk licht benadrukt de levendige kleuren en romige textuur van het gerecht.

Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Dit gerecht uit Italië biedt een heerlijke combinatie van bucatini, sappige paprika en courgette, en romige mozzarella. De kruiden en kappertjes voegen extra smaak toe, terwijl verse basilicum zorgt voor een verfrissend element. Een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g bucatini dikke holle spaghetti
  • 350 g reepjes paprika
  • 200 g courgette in reepjes gesneden
  • 150 g mozzarella in blokjes gesneden
  • 30 g gesnipperde ui
  • Gedroogde oregano
  • Kappertjes
  • Verse peterselie gehakt
  • Verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de bucatini toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de reepjes paprika en courgette toe aan de pan.
  • Strooi er wat gedroogde oregano overheen en voeg ook de gehakte kappertjes en verse peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de al dente gekookte bucatini af en voeg toe aan de pan met de groenten.
  • Meng goed zodat de pasta bedekt is met de groenten en kruiden.
  • Verdeel de romige mozzarellablokjes over de pasta en garneer met verse basilicumblaadjes en gemalen zwarte peper.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle bucatini met paprika en mozzarella.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige pasta gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Barbera. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de paprika en basilicum aan, terwijl de zachte tannines de romige mozzarella complementeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch