Romige Champignon Gratin

Een luxueuze en romige champignongratin met een goudbruine bovenkant, geserveerd in een rustieke ovenschaal. Het gerecht staat op een Mexicaans-geïnspireerde tafel met kleurrijke textielen en decoratieve elementen. Op de achtergrond zijn verse gemengde paddenstoelen en een glas witte wijn te zien, wat zorgt voor een gezellige en feestelijke eetervaring, ideaal voor herfst- en wintermaaltijden.

Romige Champignon Gratin

Een luxe champignongratin die smelt in je mond, heerlijk bij vleesgerechten of als rijke aanvulling op een diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g gemengde paddenstoelen champignons, cantharellen, trompettes de la mort, shiitake, boleten, in stukjes
  • 2 eetlepels olie
  • dl slagroom
  • Zout
  • Peper
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen gedurende 5 minuten.
  • Voeg de slagroom toe en laat dit inkoken tot een dikke saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Kies voor een zachte witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de champignon gratin.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst