Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes
Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Equipment
Ingrediënten
- 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
- 750 ml water
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 100 g chorizo in reepjes gesneden
- 3 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
- Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
- Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
- Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g