Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes

Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes

Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
  • 750 ml water
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 100 g chorizo in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
  • Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
  • Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
  • Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst