Romige Champignonsoep met Rundertartaarballetjes
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 ciabatta afbakbrood
- 1 zakje verse bieslook 25 g
- 200 g rundertartaar
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zak roerbakmix champignon 400 g
- 200 g tuinbonen diepvries
- 1 pot bouillon met rundvlees 350 ml
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
- Knip de bieslook fijn.
- Breng de rundertartaar op smaak met zout, peper en de helft van de fijngeknipte bieslook.
- Draai kleine balletjes van het tartaarmengsel.
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de roerbakmix champignon gedurende 5 minuten.
- Voeg de bouillon en 1 liter water toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de tuinbonen en de tartaarballetjes toe aan de soep en laat het geheel 10 minuten koken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de resterende fijngeknipte bieslook.
- Serveer de champignonsoep met rundertartaarballetjes samen met het afgebakken ciabatta brood.
- Serveer de soep met kruidenboter voor een extra smaakvolle ervaring.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g