Romige Champignonsoep met Rundertartaarballetjes

Romige Champignonsoep met Rundertartaarballetjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 1 zakje verse bieslook 25 g
  • 200 g rundertartaar
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zak roerbakmix champignon 400 g
  • 200 g tuinbonen diepvries
  • 1 pot bouillon met rundvlees 350 ml

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Breng de rundertartaar op smaak met zout, peper en de helft van de fijngeknipte bieslook.
  • Draai kleine balletjes van het tartaarmengsel.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de roerbakmix champignon gedurende 5 minuten.
  • Voeg de bouillon en 1 liter water toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de tuinbonen en de tartaarballetjes toe aan de soep en laat het geheel 10 minuten koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de resterende fijngeknipte bieslook.
  • Serveer de champignonsoep met rundertartaarballetjes samen met het afgebakken ciabatta brood.
  • Serveer de soep met kruidenboter voor een extra smaakvolle ervaring.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland