Romige Citroenspaghetti met Zwarte Olijven en Pittige Kaas
Equipment
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche
- 50 g pittige kaas geraspt
- 50 g zwarte olijven gehalveerd
- 15 g verse bieslook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Boen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers vervolgens de vrucht uit.
- Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de geraspte kaas.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
- Meng de citroensaus samen met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
- Verdeel de citroenspaghetti over de borden, bestrooi ruim met verse bieslook en serveer direct.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige citroenspaghetti met zwarte olijven en pittige kaas gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 14 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g