Romige Courgette-Mozzarella Risotto

Romige Courgette-Mozzarella Risotto

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine pan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 100 g risottorijst
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Verhit de olie in een kleine pan met antiaanbaklaag en bak hierin de sjalot en courgette met Italiaanse keukenkruiden gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe samen met 100 ml kokend water.
  • Laat de rijst afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  • Snijd intussen de mozzarella in kleine blokjes.
  • Indien nodig, giet de rijst af en schep de mozzarella erdoor.
  • Laat eventuele extra porties snel afkoelen en vries ze in kleine bakjes in.
  • De maaltijden blijven enkele weken houdbaar in de vriezer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige courgette-mozzarella risotto past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm