Romige Courgette-Mozzarella Risotto
Equipment
- Kleine pan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 courgette in kleine blokjes gesneden
- ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 100 g risottorijst
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Verhit de olie in een kleine pan met antiaanbaklaag en bak hierin de sjalot en courgette met Italiaanse keukenkruiden gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de risottorijst toe samen met 100 ml kokend water.
- Laat de rijst afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
- Snijd intussen de mozzarella in kleine blokjes.
- Indien nodig, giet de rijst af en schep de mozzarella erdoor.
- Laat eventuele extra porties snel afkoelen en vries ze in kleine bakjes in.
- De maaltijden blijven enkele weken houdbaar in de vriezer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige courgette-mozzarella risotto past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g