Romige Courgettesoep met Dille

Romige courgettesoep met verse dille, een swirl van room en gebakken courgetteplakjes, geserveerd met knapperig brood op een rustieke houten tafel.

Romige Courgettesoep met Dille

Deze romige courgettesoep met dille is een heerlijke lichte maaltijd, vol smaak en eenvoudig te bereiden. Perfect als lunch of voorgerecht!
Porties: +
Voorbereidingstijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel dille gedroogd
  • 1 beker sojamelk
  • 3 middelgrote courgettes in plakken
  • 3 kleine uien gesnipperd
  • Groentebouillon naar smaak
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de gesnipperde uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de courgetteplakken toe en bak kort mee.
  • Giet de groentebouillon erbij en voeg de dille toe.
  • Laat de soep koken tot de courgettes en uien zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Voeg de sojamelk toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse peterselie of een lepel plantaardige room voor extra romigheid. Serveer met knapperig brood of een zomerse salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past perfect bij deze courgettesoep.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch