Romige Erwtensoep met Gerookte Paling
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 15 g verse dille fijngesneden
- 450 g tuinerwten diepvries, 3 eetlepels apart gehouden
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 225 g minikrieltjes voorgekookt
- 75 g roomkaas
- 100 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de bosuitjes samen met de helft van de dille gedurende 1 minuut.
- Voeg de tuinerwten (3 eetlepels apart houden) toe en bak ze kort mee.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat de erwten in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Voeg de minikrieltjes toe aan de soep en kook deze in 5-6 minuten zachtjes gaar.
- Roer de resterende tuinerwten en de roomkaas door de soep en laat de kaas smelten.
- Roer de stukjes gerookte paling en de rest van de dille door de soep en verwarm het geheel kort.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige erwtensoep met gerookte paling past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 7 g