Romige Erwtensoep met Gerookte Paling

Romige Erwtensoep met Gerookte Paling

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 15 g verse dille fijngesneden
  • 450 g tuinerwten diepvries, 3 eetlepels apart gehouden
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 225 g minikrieltjes voorgekookt
  • 75 g roomkaas
  • 100 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de bosuitjes samen met de helft van de dille gedurende 1 minuut.
  • Voeg de tuinerwten (3 eetlepels apart houden) toe en bak ze kort mee.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en laat de erwten in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Voeg de minikrieltjes toe aan de soep en kook deze in 5-6 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de resterende tuinerwten en de roomkaas door de soep en laat de kaas smelten.
  • Roer de stukjes gerookte paling en de rest van de dille door de soep en verwarm het geheel kort.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige erwtensoep met gerookte paling past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij