Romige Farfalle met Doperwten en Grana Padano

Romige Farfalle met Doperwten en Grana Padano

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g farfalle strikjespasta
  • 200 g doperwten koelvers of diepvries
  • 100 g Grana Padano kaas
  • 250 ml slagroom
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze samen met de farfalle gaar.
  • Schaaf de Grana Padano kaas met een fijne schaaf of rasp in flinters.
  • Giet de farfalle met doperwten af in een vergiet en vang wat van het kookvocht op.
  • Roer de slagroom door de farfalle en doperwten en warm het geheel nog even door.
  • Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
  • Schep de helft van de kaas door de pasta.
  • Verdeel de pasta over vier diepe borden, maal er royaal zwarte peper boven en strooi de rest van de kaas eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een mooie combinatie met de romige pasta en de zoute kaas.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Vegetarisch