Romige Farfalle met Doperwten en Grana Padano
Ingrediënten
- 400 g farfalle strikjespasta
- 200 g doperwten koelvers of diepvries
- 100 g Grana Padano kaas
- 250 ml slagroom
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze samen met de farfalle gaar.
- Schaaf de Grana Padano kaas met een fijne schaaf of rasp in flinters.
- Giet de farfalle met doperwten af in een vergiet en vang wat van het kookvocht op.
- Roer de slagroom door de farfalle en doperwten en warm het geheel nog even door.
- Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
- Schep de helft van de kaas door de pasta.
- Verdeel de pasta over vier diepe borden, maal er royaal zwarte peper boven en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een mooie combinatie met de romige pasta en de zoute kaas.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Sugar: 2 g