Romige Farfalle met Hamsaus en Spinazie

Romige Farfalle met Hamsaus en Spinazie

Serveer deze verrukkelijke Romige Farfalle met Hamsaus en Spinazie als een heerlijke Italiaanse maaltijd voor het hele gezin!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g farfalle strikjespasta
  • 2 uien
  • 250 g achterham
  • 450 g diepvriesspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g MonChou zachte roomkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet af en zet opzij.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de achterham in kleine reepjes.
  • Verwarm de diepvriesspinazie zachtjes in een pan.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui gedurende 5 minuten tot ze bruin zijn.
  • Voeg de hamreepjes toe aan de ui in de pan en roer door.
  • Voeg de MonChou toe aan het ui-ham mengsel en laat smelten.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Meng 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten door de verwarmde spinazie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de romige hamsaus door de gekookte farfalle.
  • Verdeel de spinazie over het midden van vier borden.
  • Schep de farfalle met hamsaus eromheen.
  • Garneer de spinazie met de overgebleven geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië