Romige Farfalle met Kip en Champignons
Ingrediënten
- 400 g farfalle strikjespasta
- 2 struikjes witlof
- 2 kipfilets ongeveer 375 g
- 50 g vloeibare margarine
- 400 g champignonroerbakmix
- 300 ml melk
- 200 ml roomkaas naturel voor warme gerechten
- 1 eetlepel bloem
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet af en zet opzij.
- Maak de witlof schoon en snijd deze in reepjes.
- Snijd de kipfilets in blokjes.
- Verhit de vloeibare margarine in een wok en bak de kip rondom bruin.
- Voeg de witlof en champignonroerbakmix toe aan de wok en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Kook de melk en voeg al roerend de roomkaas toe.
- Roer de bloem los met een beetje koud water en voeg dit toe aan de warme roomkaassaus.
- Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
- Meng de saus door de farfalle en verdeel het over vier borden.
- Verdeel het kipmengsel over de farfalle.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke Romige Farfalle met Kip en Champignons als een heerlijke Italiaanse maaltijd voor het hele gezin!
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g