Romige Florida Soep met Banaan en Croûtons

Een rustieke foto van romige Florida-soep met banaan en croûtons, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De fluweelzachte, lichtgele soep heeft een gladde textuur en is gegarneerd met goudbruine, knapperige croûtons en dunne schijfjes verse banaan. Een snufje fijngesneden kruiden voegt kleur toe. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra croûtons en banaanschijfjes, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Florida Soep met Banaan en Croûtons

Een exotische, romige soep met kip, champignons en een verrassende twist van banaan, afgewerkt met knapperige croûtons en peterselie.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 40 g bloem
  • 50 g champignons in plakjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 blaadje foelie
  • 40 g boter
  • 1 sneetje brood in kleine vierkantjes
  • 1 wortel fijngehakt
  • 50 g kipfilet in blokjes
  • 2 eieren dooiers en eiwitten apart
  • ½ dl room
  • 1 banaan in plakjes
  • Peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit tot de ui glazig is.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door om een witte roux te maken.
  • Giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
  • Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de champignons en kipblokjes toe.
  • Laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
  • Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Klop de room en de eierdooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
  • Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
  • Leg een paar plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
  • Garneer met gehakte peterselie en de krokante croûtons.
  • Breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een scheutje citroensap voor extra frisheid of een snufje kaneel voor een subtiele zoete toets.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals een Viognier of een lichtzoete Riesling past goed bij de romige en fruitige tonen van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden