Gouden hartige garnalentartaartjes, geserveerd op een rustiek keramisch bord. De krokante bladerdeegbodems zijn gevuld met een romige mix van garnalen, champignons en verse kruiden, afgewerkt met gehakte peterselie en dille. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍤🍄🌿✨

Romige Garnalentartaartjes met Champignons

Deze romige garnalentartaartjes met champignons zijn perfect als verfijnd voorgerecht of tussengerecht. De rijke vulling en knapperige korst zorgen voor een heerlijke smaakbeleving!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gram champignons in vieren
  • 1 dl visfond
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gram garnalen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Bekleed de deegbodems met bakpapier en steunvulling en bak ze blind gedurende 10 minuten.
  • Verhit boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Meng dit door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, peper, zout, de helft van de peterselie en dille toe.
  • Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
  • Bak de taartjes 20-30 minuten in de oven op 220°C, tot het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de resterende peterselie en dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de garnalentartaartjes warm met een frisse salade van veldsla en komkommer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij de delicate smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden