Romige Gegratineerde Broccoli met Kaaskorst
Verwen jezelf met dit romige bijgerecht van gegratineerde broccoli, overgoten met een zachte champignoncrèmesaus en afgemaakt met een goudbruine kaaskorst. Perfect om te serveren met kip en rijst.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 grote broccoli
- ½ zakje champignoncrèmesoep instant
- ½ kopje water
- 1 kopje halfvolle melk
- Snufje nootmuskaat
- 2 kopjes geraspte kaas bijv. mozzarella
Instructies
- Kook de broccoli kort voor in een pan met water tot deze beetgaar is.
- Meng in een aparte pan het water, de melk en het halve zakje champignoncrèmesoep.
- Verwarm dit op laag vuur totdat het een dikke crème wordt.
- Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door.
- Leg de voorgekookte broccoli in een ronde ovenschaal.
- Giet de crèmesaus over de broccoli en bestrooi met de geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 8 minuten, of totdat de kaas een goudbruine korst heeft gevormd.
- Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur en de smaken van kaas en broccoli.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g