Romige Gegratineerde Mosselschotel met Champignons

Een romige gegratineerde mosselschotel met champignons en kaas, geserveerd in een elegante ovenschaal. De goudbruine kaaslaag is krokant en gegarneerd met verse kruiden. De achtergrond heeft een vrolijke Mexicaanse uitstraling met felgekleurde tafelkleden en traditionele keramieken serviesstukken. Het geheel straalt warmte en gezelligheid uit.

Romige Gegratineerde Mosselschotel met Champignons

Een luxe ovenschotel met sappige mosselen, romige bechamelsaus, champignons en een krokante kaas-panerlaag. Perfect voor een smaakvol diner!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Ovenschaaltjes of vuurvaste schaal
  • kookpan
  • Grill (ovenstand)
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 150 g verse champignons in plakjes gesneden
  • 2 kopjes dikke bechamelsaus
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 25 g roomboter in kleine klontjes
  • Paneermeel naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
  • Spoel de mosselen af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Meng de mosselen met de plakjes champignons en de dikke bechamelsaus in een kom.
  • Verdeel het mosselmengsel over 4 kleine ovenschaaltjes of één grote vuurvaste schaal.
  • Bestrooi het gerecht royaal met paneermeel en geraspte kaas.
  • Verdeel kleine klontjes roomboter over het gerecht.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Plaats de schaaltjes in de oven en gratineer het gerecht gedurende 10-15 minuten tot de kaas goudbruin is en het paneermeel knapperig.
  • Serveer de gegratineerde mosselschotel direct uit de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 35 g | Vet: 26 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter