Romige gehaktballetjes met kruiden en mosterdsaus
Smaakvolle gehaktballetjes met mosterd en kruiden, geserveerd in een romige bieslooksaus. Perfect met aardappeltjes en sperziebonen.
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een kom het gehakt met de mosterd, het ei en 3 eetlepels paneermeel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm gehaktballetjes van ongeveer 5 cm doorsnee met vochtige handen.
- Rol de gehaktballetjes door de resterende paneermeel voor een krokante korst.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
- Verlaag het vuur en laat ze in 15 minuten gaar worden.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm.
- Blus het bakvet af met 150 ml water en roer de rundvleesjus erdoor.
- Laat de saus kort doorkoken en voeg de crème fraîche toe.
- Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen en roer de fijngehakte bieslook erdoor.
- Voeg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm ze in de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappeltjes en sperzieboontjes of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een zachte rode wijn zoals Oranjerivier Ruby Cabernet Merlot past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 2 g