Romige geitenkaastosti met tijmhoning en ham

--- **Romige geitenkaastosti met tijmhoning en ham** --- Goudbruin gegrilde tosti gevuld met romige geitenkaas en plakjes ham, afgewerkt met een drizzle van tijm­honing. Geserveerd op een keramisch bord met een potje honing en een takje verse tijm ernaast, in een warme en gezellige setting.

Romige geitenkaastosti met tijmhoning en ham

Een heerlijk romige geitenkaastosti met een zachte honing-tijmsmaak en zoute ham, perfect als smakelijk hapje bij borrel of lunch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Elektrisch tostiapparaat
  • mes
  • theelepel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 40 g smeerboter of margarine
  • 8 sneetjes muesli-notenbrood
  • 4 plakken Bretonse ham
  • 160 g geitenkaasje Bettinne Blanc (4 dunne plakken à 40 g)
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Instructies

  • Snijd de korstjes van de geitenkaas.
  • Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
  • Beleg de beboterde zijde van 1 boterham met 1 plak Bretonse ham, 1 plak geitenkaas, 1/2 eetlepel honing en 1/2 theelepel tijm.
  • Leg hier bovenop een boterham met de beboterde zijde naar onder.
  • Herhaal dit voor de overige boterhammen.
  • Bak de tosti’s in een elektrisch tostiapparaat of in een broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de tosti’s warm met een frisse salade of een paar takjes verse tijm voor extra aroma.
Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige geitenkaas en het zoete van de tijmhoning.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Hapjes / Noten / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden