Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes
Equipment
- Hapjespan
- kookpan
- Kaasschaaf
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 500 g gnocchi
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 2 grote uien gesnipperd
- 100 g Grana Padano kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
- Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
- Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
- Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g