Romige griesmeelpudding, elegant gevormd en geserveerd op een rustiek keramisch bord, gegarneerd met goudbruine geroosterde amandelen. De pudding wordt begeleid door een rijke pruimen-sinaasappelsaus, subtiel gedrapeerd rond het gerecht en afgewerkt met verse muntblaadjes. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍮🍊🌿✨

Romige Griesmeelpudding met Sinaasappel-Pruimensaus

Een klassieke romige griesmeelpudding met een rijke sinaasappel-pruimensaus, perfect als afsluiter van een gezellig diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • pan met dikke bodem
  • Kleine puddingvormpjes

Ingrediënten

  • 50 g amandelen grofgehakt
  • 500 ml melk
  • 50 g griesmeel
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 125 g gewelde pruimen gesneden
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
  • Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook.
  • Strooi het griesmeel en de vanillesuiker in de melk en blijf roeren tot het geheel kookt.
  • Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren.
  • Schep de geroosterde amandelen door het griesmeelmengsel.
  • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en giet het griesmeelmengsel erin.
  • Laat de puddinkjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Breng de pruimen, sinaasappelsap en kaneel aan de kook in een steelpannetje.
  • Laat de saus in ongeveer 10 minuten inkoken.
  • Plaats een bordje op elk vormpje, draai het geheel om en laat de pudding op het bord glijden.
  • Serveer de puddinkjes met de sinaasappel-pruimensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer de puddinkjes met extra geroosterde amandelen en een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Duitse Riesling Auslese of een Moscato d'Asti past perfect bij dit romige dessert.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 7 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst