Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook.
Strooi het griesmeel en de vanillesuiker in de melk en blijf roeren tot het geheel kookt.
Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren.
Schep de geroosterde amandelen door het griesmeelmengsel.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water en giet het griesmeelmengsel erin.
Laat de puddinkjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Breng de pruimen, sinaasappelsap en kaneel aan de kook in een steelpannetje.
Laat de saus in ongeveer 10 minuten inkoken.
Plaats een bordje op elk vormpje, draai het geheel om en laat de pudding op het bord glijden.
Serveer de puddinkjes met de sinaasappel-pruimensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer de puddinkjes met extra geroosterde amandelen en een takje munt voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Duitse Riesling Auslese of een Moscato d'Asti past perfect bij dit romige dessert.