Griesmeelpudding met gewelde pruimen
Ingrediënten
- 50 g amandelen grofgehakt
- 500 ml melk
- 50 g griesmeel
- 3 vanillesuiker
- 125 g gewelde pruimen gesneden
- 250 ml sinaasappelsap
- 1 theelepel kaneel
Instructies
- Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen.
- In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen.
- Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken, blijven roeren.
- Amandelen door griesmeel scheppen.
- Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
- Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 minuten laten inkoken.
- Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt.
- Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.