Griesmeelpudding met gewelde pruimen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g amandelen grofgehakt
  • 500 ml melk
  • 50 g griesmeel
  • 3 vanillesuiker
  • 125 g gewelde pruimen gesneden
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen.
  • In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen.
  • Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken, blijven roeren.
  • Amandelen door griesmeel scheppen.
  • Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
  • Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 minuten laten inkoken.
  • Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt.
  • Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Nagerecht
Land van herkomst Nederland